Världens godaste soppa

Tjingeling! Vi har fått tillbaka våran vanliga lärare Hans idag. Fast Karin var okej. Hon var snäll och en bra lärare så jag är nöjd. Aja, på morgonen hade vi hemkunskap igen. Vi skulle göra potatis-och purjolöksoppa. Det blev samma grupper som förra gången, altså jag och Kalle. Det är jätte kul att laga mat, man känner sig liksom äldre och duktigare. När vi var klara och hade diskat lite och sådär så fick vi sätta oss ner och äta. Jag hade dukat jätte snyggt, som värsta resturangmiddan. Soppan var jätte god. Fast den påminde mig om någon sås jag hade ätit till nån fisk som jag antingen hade fått hemma eller i skolan. Jag märkte också att hemkunskaps läraren är jätte snäll. Den andra gruppen från varan klass värkade tycka att hon var lite jobbig att lyssna på.

Okej, bye, bye!


Draft: Jan. 25, 2010

Hallå! Idag har vi haft en vikarie som vi kommer att ha imorgon också. Karin Ström. Emma har också haft henne. Både Emma och jag tyckte att hon var jätte jobbig. Men det är okej. Sista timmen så hade vi simning. Vi fick testa livräddning. Efter skolan gick jag till teatern som jag har varje måndag. Många av mina kompisar går också där. När jag kom hem efter det så packade jag upp väskan+simkläder och sen så tränade jag på proven som jag har den här veckan. Matte och So. Och sen så la jag in ett inlägg på bloggen.

En ganska vanlig dag för mig. Hejdå!



Ett kort inlägg om min fredag

Hej igen! ÄNTLIGEN FREDAG!!!! Det bästa på hela veckan. Imorgon så får jag sova hur länge jag vill, plus att jag hinner mysa framför teven på morgonen. Så himla skönt! Idah när jag kom hem efter skolan satte jag mig i min lilla smyg som jag har i mitt rum och läste en bok. Fast efter ett tag så fick jag ont i rumpan. Och nu sitter jag här framför datan.

Jag har inte så mycket mer att säga, så hejdå!


 


Muffins och kvarglömt smör

Hej alla läsare! Jag kom hem från skolan för några timmar sen. Idag hade jag hemkunskap för första gången. Precis när skolan började så skulle vi över till gymnasiet där hemkunskapsalen låg. När vi kom in så presenterade vår nya lärare sig. Hon hette Elisabet Martinson (tror hon stavar så) som måste ha varit skåning eftersom hon hade skånsk dialekt. Det var ganska jobbigt när hon pratade, inte bara skånskan utan att hon lesspade. Ibland så hörde jag inte vad hon sa på grund av det. Men annars verkade hon bra. Vi skulle få baka äppelmuffins. Hon lottade ut grupperna, jag blev med Kalle. En ganska stöddig kille. Men födelen var att vi bara var två, det betyder fler muffins. När vi hade visspat en del av smeten klart så skulle vi smälta smör och vatten. När det var klart så hällde vi i lite i taget. Faktist så funkade det ganska bra med Kalle och mig. Han är inte så jobbig utan sina kompisar. Vi lät lite av smöret vara kvar så att vi kunde hälla i det sen. När vi var helt klara med smeten och skulle hälla i formarna så kom jag på och sa till Kalle: "Vi har glömt det sista av smöret!". Men då var det försent. Aja, muffinsarna blev goda iallafall och vi fick elva stycken var.

Nu ska jag sluta, pussar och...

Go`morgon...

....allihop! Klockan är ungefär halv nio. Jag är tidigt uppe framför datorn. Ni skulle bara se hur snygg jag är just nu, håret står åt alla håll och ögonen orkar knappt titta. Idag så ska jag fortsätta med min städning. Och jag hoppas att jag är snabb nog att hinna vara med en kompis. Imorgon börjar skolan igen, inte så kul. Den här veckan hade vi läxfritt, men Hans (min lärare) kommer säkert plåga oss med tusen stycken på mondag. Men då ska jag be alla i klassen att vara med att strejka.



Puss, puss!


En ledsen nalle och en förtvivlad farmor

Hejsan! Mamma har slängt ut hyllan som jag skrev om igår.....nä, inte direkt, hon bad mig att ha den i garaget ett tag för att det lucktade så mycket linolja. Det var nog ganska bra för att jag skulle aldrig ha klara den starka lukten idag. Som jag sa igår så har Emma och jag bytt rum och idag har mitt blivit klart. Det är rött och ganska mysigt. Emmas är blått och också ganska mysigt. Men mitt är rum bättre på så många sätt att det inte skulle få plats på bloggen, så jag skriver inget. Jag har säkert gått ner tre kilo den här dagen eftersom jag har sprungit upp och ner, upp och ner för trapporna minst tjugo gånger. Fasst det var så många flytt kassar att jag nästan inte ens kom fram till telefonen. Men iallafall, det ända som är dåligt med en sån här dag är att jag inte kan slänga saker. T.ex om jag skulle slänga en nalle så tänker jag så här: "Stackars nalle! Bara bli slängd så där, medans mina andra nallar får sitta på sängen och mysa". Eller om jag skulle slänga ett födelsedagskort: "Om jag ändå bara skulle slänga kortet jag fick av farmor så hade hon ju inte behöft köpa nåt födelsedagskort alls". Det kan vara  jobbigt att alltid vara så sympatisk. Men jag lyckades kassta några saker iallafall. Visst är jag duktig!

Men nu ska jag sluta. Tingeling!


Böcker i trappan och och flyttbara..eh....

Förlåt för att jag inte har skrivit på ett tag, men jag har tyckt att det inte fanns nåt att skriva om. Men nu är jag tillbaka...........................................................................................................nej, nu är jag tillbaka framför datorn. Jag var tvungen att hjälpa Emma att plocka upp alla böcker i trappan som hade ramlat rak igenom kassen. Men i allafall, idag har jag varit i skolan och gjort klart mitt slöjdarbete. En hylla med flyttbara....eh.....plankor som man ställer saker på eller vad det nu heter. När jag kom hem så satte jag mig ner och skrev i min pysselbok som jag inte har gjort nåt i på jättelänge. Tro inte nu att jag är en tönt bara för att jag håller på med pysselböcker, för det är jag inte. Det är en ganska svår bok. Jag bara tycker att det är kul. Sen så åt jag mellis. Äppelknyten med saft. Mmmmmmm........Äppelknyten är ungefär som winebröd med äppelsmet i. Efter det så rensade jag min skrivbordslåda. Jag ska nämligen byta rum den här helgen. Med Emma. Hon ska få gästrummet längst ner och så tar jag hennes rum. 

Jag skriver nog lite mer senare ikväll (tror jag). Så hejdå!

Ps. Jag tror jag kom på vad det där heter: hyllor (jag är lite trög).


 

Ett meningslöst inlägg

Hallå alla läsare! Idag har det varit en ganska tråkig dag. Först var den kul, min bästa kompis Elina hade sovit över så vi satt och spela tvspel på morgonen. Men allt tråkigt började efter att hon gick hem. Jag behövde städa! Så jag har stått framför en byrå i tre timmar och sorterat skivor. Fast jag hade kul när Emma och jag var ute och åkte på en iskana. När vi kom hem så fikade vi. Efter det så städade jag det jag egentligen skulle ha städat, mitt rum. Men nu är jag klar och sitter här och stirrar in i en skärm medans fingrarna rör sig över tangentbordet. Det kallar jag en meningslös dag.................................................Jahop, vad ska jag skriva nu då?.......Kanske att vi träffade några töntiga killar i backen. Dom trodde typ att dom var coola när dom gled ner för isen. Eller så försökte dom impa på Emma och mig. Men dom var ändå töntiga. Jag vet vilka dom var. Dom går i fyran i skolan jag går i. På tal om skolan, den börjar imorgon. BLÄ!!! Vi har simmning också. Jag tycker inte att det är så kul. Inte för att jag inte kan simma för det kan jag utan att det bara är tråkigt att simma fram och tillbaka , fram och tillbaka. Aja, Jag klarar mig nog. Hejdå!




Bra och dåligt

Hej alla som läser! I det här inlägget kommer jag bara att skriva om mig själv. Ett ego-inlägg kan man säga.


Jag är en tjej på elva sommrar som inte är ett snille eller ett dumhuvud. Mittemellan ungefär. De flesta av er vet nog att jag heter Maja. Och i efternamn Jonsson. Bra egenskaper: Ganska snäll, kan sjunga utan att det låter falskt, sportig och kreativ. Dåliga egenskaper: Klåfingrig, kan bli sur för ingenting, har ofta skuldkänslor.

Det som är bra i mitt namn:

Mammagris

Alltid sympatisk

Judotjej

Aldrig elak

Det dåliga i mitt namn:

Moppsig

Alltid antingen, eller

Jätte slarvig

Alltid glömmer



(Om ni inte fattade vad jag menade med det där, kolla den tjocka raden). Det där var lite av mina egenskaper. Jag kommer snart skriva mer om mig själv, men inte just nu. Så bye, bye!



Heldag hos Manda

Hej, hej! Idag har jag varit hos min kompis Amanda. En hel dag faktist, från typ klockan elva till klockan fem. Det är nåt ni ska veta om mig: Jag...älskar...LEGO!!! Jag är galen i lego! Jag kommer att lägga upp några blilder av allt mitt lego. Och det kommer bli många bilder. Det ända som är jobbigt med att gilla lego så mycket som jag gör är att om nån vuxen får veta det säger dom " Du kommer bli ingenjör!" (om ni inte ser vad det står så är det en sån där som bygger saker) men jag vill inte bli det! Men i allafall, Jag och amanda började bygga med lego (vi gör alltid det). Sen gick vi ut och åkte pulka med Amandas mamma och lilla syster Matilda.



 Jag ramlade av snowracen!




En misslyckad bild......




Och en till.....


Och en till....

Men tillslut......en bra bild!




Jag och Amanda tillsammans....




Vi rammlade inte av, det är ett mirakel!



Amanda......Visst är hon rosa om kinderna!


Amanda som flyger över ett gupp.                              Amanda som fått ont i rumpan av att hoppa på ett gupp.
     


Jag som flyger över ett gupp.



Sen tröttnade jag och Amanda så vi gick före dom andra hem. När vi var hemma så fortsatte vi med att bygga ett legobygge som Manda hade fått i julklapp. Efter en stund hade vi byggt klart legohuset. Jag tog ett kort på det till bloggen.



Var det fint? Jag tyckte iallafall det. Sen blev det lunch fast klockan var tre. En sen lunch. Risgrynsgröt och leverpastejmacka. Sen fick vi chokladmoss. Jag ÄLSKAR det! Jag åt faktist upp lite innan jag tog bilden, men här är den...



Hallelujah! Visst ser det smaskit ut? Men inte lika när jag äter det.....



(Snälla kopiera inte den här bilden till något, det vore pinsamt) Jag kan få gott till äckligt. Men när jag nästan hade ätit upp så kom mamma och jag behövde åka hem. Det var det, nu ska jag gå och se klart på Lets dans. Så hej då!   

P.S  Förlåt om ni tyckte att det var för mycke bilder men jag ville visa dom (förutom den sista).



Wii, hallon, is och mera wii

Hej allihopa! Igårvar vi varit hos några kompisar. Först var det lite  tysst bland oss fyra barn men sen började Emma och Ebba (kompis) prata om deras laptoppar. Om att den som Ebba hade köpt tänkte Emma köpa först. Bla, bla, bla.... Det var ganska tråkigt för Gustaf (kompis) och mig. Sen började vi prata lite mer om julklappar. Dom hade fått ett wii som vi spela på ända fram till maten. Lax och potatis. Det är rätt så gott.  Efter en stund så fick vi efterrätt. Turkiskyoghurt med choklad och hallon. Det var jätte gott! Fast kallt. Sen gick vi ut och åkte pulka. Det fanns en jätte kul backe som det hade blivit is på. Vi åkte nog mera på rumpan än i pulkorna. I slutet av backen så fanns det ett gupp. Om man åkte pulka eller snowracer så flög man en bit. Det var kul!
Fasst det gjorde ont. När vi kom hem fick vi varmchoklad med visspgrädde och kakor. Efter det blev det mera wii.Vi körde golf. Det var faktist kul, eftersom jag vann typ tre eller fyra gånger.




Efterätten. Visst ser den god ut....
Det var den!
 
 Aja, nu ska jag gå och borsta tänderna. Jag ska till en kompis ganska tidigt imorgon. God natt!



pizza och två idioter

Hejsan! Idag har varit en ganska skön dag. Jag vaknade klockan halv tio ungefär, titta lite på tv, åt frukost, gjorde mig i årdning och ringde till en kompis. Gick till honom, vi spela wii, gick hem när han skulle någonstans och åt. Åkte  pulka med Emma (lite barnsligt men kul). Vi var snyggast med stora överdragsbrallor, klumpiga skor och tjocka jackor. Jag hade dubbla vantar på mig för att det var så kallt. När vi gick hem skulle Emma och jag prova en väldigt idiotisk grej. Vi satte tungspetsarna mot en lycktstolpe. Du kan nog gissa vad som hände. När vi fick loss dom började det blöda lite och det sved. Mycke! Allafall för mig. Jag har fortfarande lite ont. Men annars så var det en kul dag. Det bästa var nog den fantastiska lunchen: billys pan pizza. Aja, hej då! 


Oändligt mycke väskor...

Hej igen! Idag har vi åkt hem från mormor och morfar. Vi va hos dom under julen. När vi skulle packa in allt i bilen märkte jag att vi hade oändligt mycke packning. Vi hade 10 kassar med bl.a. julklappar, 1 öllåda, 1 resväska, 3 ryggsäckar,    1 bag,  4 gosedjur, 1 dunk till bilen och en dataväska till Emma. Ganska mycke ,va? Men nu måste jag sluta. Det är en grej med mitte tvspel jag måste fixa. Hej då!





Gott nytt år!

Hej allihopa (om jag har några läsare)! Som ni ser har jag precis skrivit mitt första blogg inlägg. Jag tyckte det var ganska bra att skriva den första just idag (1/1-10). Jag hoppas bara att min blogg inte kommer vara en son där med fyra, fem läsare. För då skulle jag sluta direkt (tror jag). Men min storasyster som också har en blogg med betydligt mer läsare än den här kommer säkert rekomendera min i hennes inlägg (hoppas jag). Aja, igår var det ju nyårsafton. Dom flesta av er var säkert uppe till fyra på morgonen medans jag var tråkig och sommna typ ett, två. Men jag såg iallafall den där jobbiga gubben på tv som ropar "Ring klocka ring". Och så tände vi raketer. Mina kusiner var också där igår så då blir det extra mysigt.


Jag har ringat in mig: Kanske inte bästa bilden =) Emma ( min storasyster) står längst till vänster,
Jonna (min kusin) står på min högra sida och lilla Vanna (kusin) står längst bort.



Visst var vi snygga igår! Men nu tänkte jag sluta, skriver mer imorgon.



RSS 2.0